The wishlist name can't be left blank

IZKORISTITE 10 % SEJEMSKI POPUST KODA: JESEN10

3 RAZLOGI ZAKAJ VARNOSTNI DELOVNI ČEVLJI LAHKO POVZROČAJO BOLEČINE V KOLENIH

3 RAZLOGI ZAKAJ VARNOSTNI DELOVNI ČEVLJI LAHKO POVZROČAJO BOLEČINE V KOLENIH

3 razlogi, zakaj varnostni delovni čevlji lahko povzročajo bolečine v kolenih

 

Če vas med delom začnejo boleti kolena, je ta članek namenjen vam!

V mnogih primerih, ko se pojavi bolečina, lahko sumite na notranjo poškodbo ali obremenitev, vendar je možno, da so za vaše trpljenje odgovorni varnostni delovni čevlji.

Poglejmo, kateri so trije razlogi, zakaj varnostni delovni čevlji lahko povzročajo bolečine v kolenih!

Seveda je glavna naloga varnostnih čevljev in delovnih škornjev zaščititi stopala pred poškodbami, ki se pojavijo na delovnem mestu. Vaši delovni čevlji so morda kos tej nalogi, vendar so dovolj udobni, da preprečijo bolečine v kolenih?

 

Ali lahko varnostni delovni čevlji škodijo vašim kolenom?

 

Čeprav so trpežni varnostni čevlji vzdržljivi, niso vedno dovolj udobni. Ker nimajo vsi ustrezne podpore loka stopala in ker na primer delovni škornji z jeklenimi vložki predstavljajo tudi znatno težo, obremenjujejo sklepe stopala.

Vendar pa ni treba obupati, če delovni čevlji niso dovolj udobni. V tej situaciji imate dve možnosti: kupite nov par, ki je popoln v vseh pogledih, ali pa v trenutne čevlje vstavite vložke. Obstaja veliko medicinskih vložkov, ki lahko pomagajo, da je nošenje čevljev bolj udobno. Vendar pa, če gre za trdovratno bolečino, morate najprej obiskati specialista, ki bo pregledal stanje vaših stopal in vam dal priporočila, kaj storiti naprej.

 

Zakaj varnostni čevlji povzročajo bolečine v kolenih?

 

Obstajajo trije razlogi, zakaj nošenje vaših delovnih čevljev lahko povzroča bolečino. Poglejmo, kateri so!

 

Previsoke pete

 

Obstaja veliko varnostnih delovnih čevljev in škornjev, ki imajo pretirano visoke pete, medtem ko je preostali del podplata raven, torej nista v ravnovesju, razlika je prevelika.

Dame zagotovo vedo, kako je preživeti dolge ure v visokih petah - situacija je podobna zgoraj omenjeni. Prevelika razlika v velikosti med peto in podplatom povzroči, da je stopalo v nepravilnem položaju, kar lahko vodi v bolečine v kolenih na dnevni ravni in za dolge ure.

Poleg bolečine je pomembno izpostaviti tudi, da takšni čevlji žal lahko vodijo do izgube ravnotežja. Ker v njih ne morete stati stabilno, se poveča tudi tveganje za nesreče.

Ugotovite, ali bi ta težava lahko povzročala vaše bolečine v kolenih.

 

Pretežki čevlji

 

Nošenje pretežkih čevljev za dolgo časa prav tako vodi v bolečine v kolenih. Večja teža pomeni dodatno obremenitev sklepov, ki je telo ne more kompenzirati za dolgo časa in reagira z bolečino.

Če so vaši delovni čevlji pretežki, izberite lažje varnostne čevlje. Varnostni delovni čevlji s kompozitnimi ali aluminijastimi ojačitvami, ne pa z jeklenimi vložki, so bistveno lažji od svojih jeklenih kolegov.

 

Velikost ne ustreza

 

Udobno in varno delo je odvisno tudi od tega, ali delovni čevlji ustrezajo stopalom. Še posebej v primerih, ko varnostne delovne čevlje zagotavlja podjetje, se lahko zgodi, da dobite kos, ki ne ustreza vašim stopalom popolnoma. Preveliki, ohlapni ali pretesni čevlji vas prisilijo, da hodite drugače kot običajno, kar lahko povzroči bolečine v kolenih.

Če je le mogoče, kupite svoje varnostne čevlje, ki ustrezajo vašim stopalom natančno, imajo popoln podplat in dizajn pete ter zagotavljajo udobno nošenje na dolgi rok.

Če niste prepričani, kakšen tip in velikost delovnih čevljev izbrati, nas kontaktirajte, z veseljem vam bomo pomagali izbrati popolne delovne čevlje!

© 2020 oblacila-obutev.si Vse pravice pridržane. Agencija.5ka